Friday, January 9, 2009

KAWAN MAKAN KAWAN.

HII U’OLLS,
HARAP SEHAT HENDAKNYA..
TADI CIK KEPO TERIMA SATU EMAIL DARI SESEORANG..DIA TANYA BEBERAPA SOALAN PADA CEK..SEBELUM TU,IZINKAN CIK KEPO BAHASAKAN DIRI CIK KEPO SEBAGAI CEK YA..

MASA CEK TERIMA EMAIL TU.TERKEJUT JUGAK CEK SEBAB DIA MINTA PENDAPAT CEK.TERKEJUT JUGAKLAH CEK.MANA TAKNYA.BARU JE BUKA BLOG ALA ALA CERITA HANGAT GITU,DAH ADA YANG TANYA ITU INI.TAPI CEK TAK KESAH SEBAB CEK JENIS YANG TERBUKA..

SOALANNYA ADALAH BERTANYAKAN SIAPA CIK KEPO NI DAN TINGGAL KAT MANA..TAPI SETAKAT INI,TIADA YANG TAHU MELAINKAN DIRI CEK SENDIRI.BELUM MASANYA NAK BAGITAU KAT UMUM SEBAB BAGI CEK,SELAIN MELUANGKAN MASA MENGENALI MEREKA YANG BERGELAR BLOGGER,CEK JUGA DAPAT BERKONGSI PENDAPAT DAN SEBAGAINYA.TAK SEMESTINYA BILA ORANG MENGENALI DIRI CEK,BARU BOLEH BERBLOGGING..TAK’KAN..TAPI TERPULANGLAH PADA PERSEPSI YANG MELETAKAN SPEKULASI..

SEBELUM INI,CEK MEMANG SELESA MENJADI SILENT READER KERANA CEK GEMAR MEMBACA..TAPI KEINGINAN CEK NAK MENULIS DAH LAMA TETAPI BENTENG YANG MENGHALANG CEK UNTUK BERBLOGGING BELUM TERBATAS SEHINGGA KEHARI INI BILA CEK MEMPUNYAI KEKUATAN UNTUK MEMULAKANNYA..

DALAM MASA YANG SAMA JUGA,PENGIRIM ITU JUGA MEMINTA PENDAPAT CEK BERKAITAN DENGAN PERIHAL KAWAN MAKAN KAWAN..
BAGI CEK LAH,ISTILAH KAWAN MAKAN KAWAN NI SENONIM DENGAN MUSUH DALAM SELIMUT..
BAGI CEK LAH,KENAPA PERLU ADA ORANG YANG MACAM NI?KENAPA INGIN BERKAWAN SEKIRANYA INGIN MENGHANCURKAN KAWANNYA SENDIRI..DIMANA LETAKNYA MARUAH DIA SEBAGAI KAWAN..KADANG KADANG TERASA PELIK JUGAK BILA MENGENANGKAN ORANG YANG SEBEGINI..ADAKAH DIA TIDAK MEMPUNYAI HARGA DIRI DAN PERASAAN YANG PERLU MENGHARGAI KAWAN NYA SENDIRI..

TAK HAIRANLAH KALAU ADA PERIBAHASA YANG MENGATAKAN RAMBUT SAMA HITAM,TAPI HATI LAIN LAIN..

CEK PUN DAH TAK TAHU NAK CAKAP APA..KALAU KORANG ADA APA APA PANDANGAN ATAU PENDAPAT,JANGAN LUPA TINGGALKAN KOMEN KORANG KAT CEK YA..

No comments: